29.1.13

コンブチャタイム!

コンブチャはおいしいこおちゃです。

Kombucha is a tea that is made by brewing a very sugary black tea and putting a bacteria called SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) and allowing it to ferment.  I just got my bacteria and began brewing!  Kombucha is slightly bubbly and has a tangy sweet taste.  I made this batch with black assam and jasmine buds.






5 件のコメント:

  1. おもしろいですね。「こんぶちゃ」は日本語で、seaweed teaです。でも、チケラさんの「コンブチャ」はちがいますね(different)。
    私ものみたいです。

    返信削除
  2. こんにちは。 おもしろいですね。 ぼくは りんごの ワインを つくります。 good luck, hope it turns out well

    返信削除
  3. おもしろいですが、ぼくは こうちゃを あまり のみません。つくるのは むずかしいですか。おいしいですか。

    返信削除
  4. おもしろいですが、こうちゃを ぜんぜん のみません。つくるのは むずかしいですか。おいしいですか。

    返信削除
  5. あの、すこしむずかしですが、たのしいです。コンブチャはとてもおいしくて、すこしきみょうです。

    返信削除